måndag 3 maj 2010

Deltävling 1 på Väsman avklarad!


Lars-Erik och Mona i Team Pike-Eater segrare i första deltävlingen!

Då var trollingklubben öppnad på riktigt och första tävlingen avgjord. 10st båtar kom till start på ett blåsigt Väsman. Tävlingstiden var satt från 08.00 till 17.00 och det var det team som hade största öring/röding som skulle stå för segern. Vi hade även pris till första inrapporterade öring över 60cm samt första rödingen.
På morgon timmarna hördes bara några enstaka rop på radion med små öringar kring 45cm. Klockan närmade sig 11 slaget och tysnaden på radion avbröts med ett rejält rop...Team Pike-Eater här!!!...Nu har jag personbästa i båten!...håll i er nu....5kg visar vågen!!... och därmed hade Team Pike-Eater inte bara slagit personbästa utan också tagit priset för första inrapporterade öring över 60cm. Timmarna fortsatte med lite inrapporteringar på små öringar från dom flesta teamen men det var ingen som var i närheten av fem kilo. Men så plötsligt så får vi höra team Pike-Eater rapportera ännu en fin öring, nu hade dom lyckats landa en fin bit på 3.6kg! Alla team börjar frenetiskt byta beten och gräva i sinna betesboxar, men den här dagen verkade det som att team Pike-Eater hade dom rätta grejerna. klockan 17.00 var alla iland för invägningen. Det fanns dock bara två öringar att väga in och båda var team Pike-Eater`s. Fem kilo tung och 80cm lång gjorde dom till totalsegrare i första deltävlingen av klubbserien. Laget tog alltså hem två fina priser av tre. Det tredje priset lyckades Team Liza ta hem med första och enda inrappoterade röding. Grattis till er!

Prisbordet bestod av 800kr till vinnaren samt sponsor grejer från Sunnansjö Jernhandel, YM`s Fiske, Team Sportia samt Båtshopen, ett stort tack till er!

Ludvika Trolling klubb skänkte även 200kr till Väsmans Fiskevårdsförening som presenterades under skepparmötet, vi hoppas på ett gott sammarbete med er.

Nu laddar vi för deltävling två som kommer att gå av stapeln den 2/7 på sjön Barken. Mer information om detta finner ni på våran hemsida.

Ett stort tack till er som ställde upp och hoppas ni var nöjda med första inblicken!

MVH
Styrelsen!

Följande team deltog:
1.Team Elofpage
2.Team Ödmjuk
3.Team Nordin
4.Team Blackmaster
5.Team Liza
6.Team Pike-Eater (Segrare)
7.Team Slemtorsk
8.Team Knight Riders
9.Team Fisklös
10.Team YM`s Fiske

Nedan följer lite bilder från tävlingen! (Tryck för större bild)

Team Knight Riders laddar för start!

Pär i Team Blackmaster.

YM`s Fiske rampar.

Team Elofpage med sitt skepp.

Team Nordin.

Skutorna redo!

Fisketillsynings personal på plats. Mycket bra!

Slemtorsk med nya pärlan.


På gång.

Invägning.

Prisbordet plus fångst.

Team Liza pris för röding.

Segrarna, Team Pike-Eater.

Seger fiskarna. Stort grattis till er!